Hungarian (formal)Română (România)English (United Kingdom)
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Maradjon itt a pénzünk PDF Nyomtatás E-mail

szekelyhirmondoA Márka neve: Háromszék!

A márka neve: Háromszék! címmel írt ki pályázatot 30 ezer lej értékben február 25-től a Háromszéki Közösségi Alapítvány, tájékoztatott Bereczki Kinga, az alapítvány vezetője, Furus Levente programigazgatóval közösen tartott sajtótájékoztatóján. A program fő célja Háromszék szellemi, kulturális és gazdasági értékeinek tudatosítása a polgárokban.
– Az értékek védelmére gondolunk, az azokkal való gazdálkodás fontosságának a tudatosítására, kiemelt hangsúllyal a gazdasági értékekére – mondta Bereczki Kinga.

A pályázó háromszéki civil és szakmai szervezeteket (közöttük a kereskedelmi kamarát, a különböző vállalkozói és szakmai csoportosulásokat) azért támogatnák, hogy ráirányítsák a figyelmet a helyi értékekre, és az ezekkel való gazdálkodást úgy jelenítsék meg a közösség szempontjából, mint létfenntartó szükségletet.
– Azok a pályázatok élveznek majd előnyt, amelyek a helyi szolgáltatásra, a helyi termékek igénybevételének a népszerűsítésére fektetik a hangsúlyt – magyarázták a pályáztatók. A tevékenységi területre nézve korlátozás nincs, a helyi termékeket és szolgáltatásokat népszerűsítő projektek élveznek előnyt az elbírálásnál.
Többletpontot nyernek azok a projektek, amelyek hangsúlyt fektetnek a pozitív példák bemutatására, a pályázat megvalósulásával más helyi forrásokat is megmozgatnak és nem utolsó sorban a helyi együttműködést serkentik a civil szervezetek, a gazdasági egységek és az oktatási intézmények között.
Az alapítvány vezetői hangsúlyozták, a pályázat révén próbálják tudatosítani, hogy a pénz helyben tartásának óriási jelentősége van a közösség életszínvonala, életvitele, biztonsága, jövőképe tekintetében, minél több pénzt helyben kell tartani, ugyanis a pénz kiáramoltatása a közösségből mindig munkahelyvesztéssel jár.
A pályázati programalap 30 ezer lej, a támogatás mértéke maximum 6000 lej pályázatonként. A beérkezés határideje március 25. eredményhirdetés április 8-án lesz. A megvalósulási periódus április 1. – május 31., elszámolási határidő június 30.
A pályázatokat formanyomtatványon kell benyújtani a megadott határidőig, 2 példányban, egy dossziéban lefűzve, amelyben helyet kap a szervezet alapszabályzatának másolata, az alapító okirat másolata, aktuális bírósági bejegyzési bizonylat másolata, pénzügyi bejegyzési bizonylatának másolata, a szervezet 2011-es pénzügyi mérlege, valamint partnerségi egyezmények, szerződések.
Fontos tudnivaló, hogy a támogatásból kapott pénzösszeg kizárólag helyi szinten használható fel (háromszéki cégek, szolgáltatók szolgáltatásainak igénybevételével). A projekt elszámolásánál nem írhatók le olyan költségek, amelyek nem háromszéki cégeknek voltak kifizetve. Továbbá a pályázatban kötelező módon meg kell valósuljon egy iskolai partnerség.

Székely Hírmondó

 


Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

 

 
 
Copyright © 2010-2011 - Háromszéki Közzösségi Alapítvány | Honlapkészítés Digital Studio