Hungarian (formal)Română (România)English (United Kingdom)
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

9.100 lej gyűlt fél óra alatt a Civil Liciten! PDF Nyomtatás E-mail

logo civil licitCsütörtök este hat órától közel negyven résztvevővel zajlott az első Civil Licit Sepsiszentgyörgyön, a Tamási Áron színház stúdiótermében. Grubisics Levente, a Sepsi Rádió szerkesztőjének szakszerű moderálásával igazi élményt és nyújtott a résztvevők számára. A The Funding Network londoni testvérszervezet módszertana alapján zajló esemény két órát tartott, és magában foglalt projektbemutatókat, licitálást és eredmény összegzést.

Húsz önzetlen adakozó egy fél óra alatt 9.100 lejt ajánlott fel három közösségi terv megvalósulására. Nemcsak a személyenkénti átlagos 450 lejes összeg nagysága volt becsületre méltó és kiemelkedő eredmény a tegnapi est folyamán, hanem eredménynek számít, hogy mindhárom projekt főtámogatóra lelt, egyenkénti 1.100 lejes felajánlással (a Caritas projekt főtámogatója Berszány Tibor, a Bertis cég ügyvezető tulajdonosa, az EMI Mozgópont projektjét Bihari Béla, a Gnome Design szoftverfejlesztő cég tulajdonosa vállalta fel, míg a Sepsi Zöld Út projekt hasonló főtámogatói felajánlásban részesült egy magát megnevezni nem akaró személy részéről). Ugyancsak felemelő érzés volt tapasztalni a civil szervezetek önzetlen hozzájárulását, egymáson segíteni akarását, több szervezet kínált fel 100-200 lej közötti összeget a projektek támogatására. Sőt, szolgáltatási felajánlások is voltak fordítói, adatgyűjtési és szoftverfejlesztési munkálatokra a résztvevő cégek képviselői részéről, ami még jobban növelte a gyűjtött összeg értékét.

Összességében, igazi sikerrel zárult az első civil licit, bizonyított a helyiek tenni akarása, közösségi törődése, egymásért érzett felelőssége terén. Az új forrásszerzési lehetőség hasznos tapasztalat volt a civil szervezetek számára, ami reményeink szerint sokszorosára növeli az októberi civil licitre érkező pályázatok számát.

A Háromszéki Közösségi Alapítvány a következő Civil Licitet októberben szervezi meg, a The Funding Network és ARC partnerségével és az országos program támogatásával. Hálás köszönet a helyi támogatóknak: a Háromszéki Népi Táncegyüttesnek a helyszín biztosításáért, a Háromszék napilapnak és Sepsi Rádiónak az esemény népszerűsítéséért és a Bástya vendéglőnek a kifogástalan kiszolgálásért. Nem utolsósorban, mindazoknak, akik részt vettek a liciten és támogatásukkal hozzájárulnak a közösség számára három hasznos terv megvalósulásához.

HKA hírszolgálat

Fotóalbum ITT.

 


Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

 

 
 
Copyright © 2010-2011 - Háromszéki Közzösségi Alapítvány | Honlapkészítés Digital Studio