Hungarian (formal)Română (România)English (United Kingdom)
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

9.100 lei la licitația civila din Sf. Gheorghe! PDF Imprimare Email

logo civil licitJoi, in numai o jumătate de ora, s-au strâns 9.100 lei la licitația civila din Sf. Gheorghe!
Joi de la ora șase a avut loc licitația civilă la sala studio a teatrului Tamási Áron din Sf. Gheorghe, la care au participat cca 40 persoane. Redactorul radioului Sepsi Radio, Grubisics Levente a asigurat prin moderarea profesionista a evenimentului o experiența interesanta tuturor participanților. Licitația de proiecte, care s-a realizat conform metodologiei dezvoltate de organizația partenera The Funding Network din Londra, a conținut prezentarea proiectelor, licitațiile și sumarizarea rezultatelor.

Intr-o jumătate de ora 20 de donatori individuali au oferit 9.100 lei pentru realizarea a trei proiecte comunitare. A însemnat un rezultat deosebit, nu numai valoarea medie de 450 lei/persoana a donațiilor dar si faptul, ca toate cele trei proiecte au beneficiat de sponsori principali, care au susținut proiectele cu câte 1.000 lei fiecare. Sponsorul principal pentru proiectul Caritas este dl. Berszány Tibor, proprietarul firmei Bertis, Punctul mobil al organizației Asociația Tinerilor Maghiari din Covasna este susținut de Bihari Béla, de la firma Gnome Design, respectiv Drumul Verde Sepsi a obținut o susținere asemănătoare din partea unui sponsor. A fost impresionant cum organizațiile civile au ajutat proiectele, contribuind cu sume de 100-200 lei pentru realizarea acestora. Mai mult, la suma strânsa s-au adăugat si oferte de servicii (traducere, strângere date, dezvoltare software) din partea celor prezenți, reprezentanți de firme profesionale.
In concluzie, licitația de proiecte de ieri s-a dovedit a fi un succes real, fiind dovada si manifestarea responsabilității sociale a membrilor comunității locale, fie vorba de întreprinzători, civili sau profesionali. A fost o experiența utila organizațiilor beneficiare, oferind noi forme de strângere de fonduri, ceea ce speram ca va multiplica numărul de proiecte aplicate la licitația următoare.
Fundația Comunitara Covasna va organiza licitația de proiecte in luna octombrie, in parteneriat cu organizațiile The Funding Network si ARC, si cu sprijinul programului național. Mulțumim partenerilor locali, care au ajutat fundația in organizare: Formația de Dans Popular din Trei Scaune pentru asigurarea locației, cotidianul Háromszék și radio Sepsi Radio pentru promovarea evenimentului și restaurantul Bastion pentru servirea oaspeților. Nu in ultimul rând, mulțumim tuturor celor care au participat la licitație si au contribuit la realizarea a trei proiecte comunitare utile comunității locale.

Serviciul de informare HKA

Galeria cu fotografii AICI.

 


Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

 

 
 
Copyright © 2010-2011 - Háromszéki Közzösségi Alapítvány | Honlapkészítés Digital Studio