Hungarian (formal)Română (România)English (United Kingdom)
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Civil Licit 2015 PDF Nyomtatás E-mail

CIVIL LICIT 2015 Sepsiszentgyörgyön!

logo civil licitMásodik alkalommal kerül megszervezésre a Civil Licit a Háromszéki Közösségi Alapítvány által, 2015 Április 23-án 18.00 órától az Új Stúdióban.

 

 

civil licit toro attila 1A Civil Licit egy társadalmi esemény, amely erősíti a civil szféra-vállalkozói kör kapcsolatát. A civil kezdeményezéseket újabb forráslehetőségekhez juttatja, a vállalkozókban pedig növeli a felelősséget a közösségi dolgok iránt.

A tavalyi Civil Licit eredményezte a Sepsi Zöld Út felújítását, egy kinaesthetics képzést szakbetegápolóknak, illetve egy Mozgópont nevű mobilalkalmazást Sepsiszentgyörgyről szóló hasznos információkkal. 2014-ben a CIVEK, az EMI és a sepsiszentgyörgyi Caritas licitálásra jelölt projektjei helyi adakozók által 9.100 lejt nyertek a közösségi tervük megvalósítására.

 

Az idei licitálásra jelölt civil projektek

logo club kiwanis sf gheorgheJavaslattevő: Kiwanis Klub Sepsiszentgyörgy Egyesület

Kalandozás a Kiwanissal!- szociálisan hátrányos helyzetű, tanulmányaikban kiemelkedő sepsiszentgyörgyi diákok számára egynapos szabadidős tevékenység szervezése

A tanév végére tervezett kirándulás jutalmazni kívánja a nehéz családi körülményekből származó fiatal diákokat. A Balu Kalandparkba tervezett csoportos kikapcsolódás a fiataloknak egészséges szabadidős tevékenységet biztosít, egy iskolai kereteken kívüli nevelést. A 43 diák a kalandos, személyiségpróbáló feladatok által fejleszti képességeit, felelősségét. A projekt kivitelezési ideje: 2015. Június. A Civil Licit által támogatott összeg biztosítja az utazás, étkezés és belépői díjakat.

Lajtha copyJavaslattevő: Lajtha László Alapítvány

Székelyföldi Legényesverseny - a legényes táncok átörökítése, motivációs és szakmai visszaigazolás a fiatal táncos generációnak a népzene- és néptánchagyományok megőrzésének és továbbadásának szellemében

A székelyföldi Legényesverseny alkalmával a fiatal táncosok egy Erdély szerte elismert szakmai zsűri előtt mutathatják be tehetségüket, így nem csupán bemutatkozási lehetőség ez számukra, hanem szakmai támogatás és visszajelzés is egyben. A rendezvényt hagyományteremtő szándékkal indítják útjára és 2015-től minden évben szeretnék megszervezni. A projekt kivitelezési ideje az évadzáró Szent György-napi táncház keretén belül, 2015. április 25-én lesz. A Civil Licit által nyújtott támogatást anyagi/szolgáltatási költségek fedezésére és a résztvevők, meghívottak szállás- és útiköltségeinek biztosítására és promóciós tevékenységekre használnák.

pirosJavaslattevő: Diakónia Keresztény Alapítvány

Tanulunk egymástól! – az idősek bevonása a sepsiköröspataki gyerekek nevelésébe

A sepsikőröspataki gyermekközpont szeretné betölteni hosszútávon a helyi közösségben a támogató szerepet, úgy gyakorlati, mint lelki téren. A nehéz sorsba került családok, idősek, gyerekek helyzetét próbálják megoldani, olyan szabadidős és nevelői tevékenységek által, amelyek enyhítik a gondba került helyieket. Az idősek és a gyerekek közti kölcsönös tanulás elősegíti a gyerekek gyakorlati életre való nevelését és teret biztosít az idősek tudástárának átadására. A projekt kivitelezési ideje folyamatos. A Civil Licit által nyert támogatást étkezésre, oktatási kellékek beszerzésére és utazási költségekre fordítanák.

 

A javaslattevők röviden bemutatják pályázatukat, ami után elkezdődik a Licitálás, a támogatási összeg felkínálása a civil projekt javára.


civil licit toro attila 29Licitálási kiinduló alapösszeg: 50 lej

Célösszeg projektenként: 3.000 lej

Licitálási szabályok:

bármelyik jelölt projektre lehet licitálni

a licitálás jelenti: név és összeg bemondásával, a választott projekt támogatását

nem lehet 50 lej alatti összeggel licitálni, nincs felső határ

két turnusban lehet licitálni

 

A licit tétje: főtámogatói jogosultság megszerzése a támogatott projekt megvalósításában. Aki a legtöbb összeggel támogat egy projektet, elnyeri a főtámogatói státuszt, azaz különleges jogosultságot nyer a projekt megvalósulásában.

Hol lehet benevezni az eseményre?

A Háromszéki Közösségi Alapítvány székhelyén, naponta 9-17 között, illetve

Telefon, e-mail: 0267 351 959, Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

CIVIL LICIT=TÖBB, MINT TÁMOGATÁS!

Szervező: Háromszéki Közösségi Alapítvány

Támogató: Közösségi Kapcsolatokért Egyesület ARC

Partner: The Funding Network

Médiapartnerek: Sepsi Rádió, Háromszék napilap

 


Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

 

 
 
Copyright © 2010-2011 - Háromszéki Közzösségi Alapítvány | Honlapkészítés Digital Studio