Hungarian (formal)Română (România)English (United Kingdom)
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Döntés a közösségi kártyák használatából befolyt pénzösszegekről PDF Nyomtatás E-mail

HKA kzssegi kartya vegso q9

A Háromszéki Alapítvány kuratóriuma döntött. Az ez év február-május periódusban a Közösségi kártyák használatából befolyt 52.847,97 lej felhasználásáról.

Az Ujjvárossy József közösségi alapba gyűlt összeg a közösségi kártyák használatával valósul meg. A kártyákat a Sepsiszentgyörgyön, Kézdivásárhelyen, Baróton és Kovásznán lehet használni: a Bertis üzletekben, az Orex építőanyag lerakatokban, Sepsiszentgyörgyön a Bani Market üzletekben és a Salvia gyógyszertárakban, Baróton a Hermann gyógyszertárban és a vargyasi Orex lerakatban. Az Ujjvárossy József közösségi alap fő befizetői tehát helyi cégek, a befizetés a kártyafelhasználók közreműködésével valósul meg. Az alapot a HKA kezeli, amely helyi vállalkozókból és civil szervezeti vezetőkből áll. Röviden összefoglalva az alap: magánpénzek közösségi felhasználása, a közösség közreműködésével.

Az alapítvány az alapkezelést átlátható módon végzi, évente négy alkalommal hoz döntést az alapba gyűlt pénzről és erről folyamatosan tájékoztatja a közösséget. Sőt, kikéri a közösség véleményét az alap felhasználásával kapcsolatban.

2015 június – szeptember időszakban a HKA 25.000 lejt tervez fordítani az Alapítvány Nem térkép e táj iskolai helyismereti kirándulás programjára; a Csemetekert programra, illetve a YouthBank ifjúsági programra az Alapítvány kuratóriuma 5.000 - 5.000 lejt különített el, 1.000 lej kerül a nyereményalapba. A sorsolásra augusztusban kerül sor, a nyerő kártyaszámot az aktív közösségi kártyakódok közül "húzzák ki" a Sepsi Rádió élő adásában.

A kuratórium döntése értelmében 10.000 lejjel növelték az állandó alapot, a tevékenységek hosszútávon való fenntarthatósága érdekében, ezzel az állandó alap értéke jelenleg 73.802 lejre, azaz 16.400 euróra növekedett. Az állandó alapot nem lehet használni, csak az alapból származó kamatokat. A HKA egyetlen közösségi alapítvány Romániában, amely állandó alappal rendelkezik.

Az előző februári döntés pénzösszegeinek hasznosulását illetően a Közösségi támogatásokra szánt, három város – Sepsiszentgyörgy, Kézdivásárhely és Kovászna – között egyenlően elosztott 27.000 lejnyi közösségi befektetésekre szánt összeget Kézdivásárhelyen a Tekerj egy jó célért akció megvalósítására fordította az Alapítvány. Sepsiszentgyörgyön az év első felében két Alapítványi programot valósítottak meg (8 óra egy jó ügyért!, és a Civil Licit), és ezen keresztül hat civil projekt megvalósulását segítették elő, és 6.622 lej maradt a szeptemberben megrendezésre kerülő sepsiszentgyörgyi Tekerj egy jó célért! akcióra. Kovásznán az alap hasznosulása véleményeztetés alatt van, lakossági döntés alapján kerül felhasználásra.

6.000 lejt fordítottak a Székelyföldi Tehetségnap megszervezésére és a Csutak Vilmos díj odaítélésére., illetve a kártyaprogram továbbfejlesztésére, új célcsoportok megcélozása érdekében, 8 531 lejt fordítottak egy októberben elinduló androidos alkalmazás kifejlesztésére, illetve Vegyél Helyit! Élj helyben! Elnevezésű Közösségi kártyacsere és regisztrációs kampány megszervezésére.

A február - májusi időszakban a Háromszéki Közösségi Alapítvány 3.400 lej értékben nyújtott egyedi támogatást. 500 lejjel támogatta a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok megszervezését, 400 lejjel a Gödri Ferenc Általános Iskola kisdiákjainak részvételét egy Nagyváradon megrendezett Európai Uniós ismeretek vetélkedőn, 2.500 lej támogatás nyújtott Kisgyörgy Tamás: Úz völgye című könyvének kiadásához, illetve Bertis Kft, Hpress Kft és az Amőba Oktatási Központtal közösen 15 darab számítógépet adományozott az angyalosi Közösségi Ház informatika termének felszereléséhez.

 


Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

 

 
 
Copyright © 2010-2011 - Háromszéki Közzösségi Alapítvány | Honlapkészítés Digital Studio