Hungarian (formal)Română (România)English (United Kingdom)
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Realizările din anul 2016 PDF Imprimare Email

hka logo În anul 2016 Fundația Comunitară Covasna a colectat pe plan local 237 330 lei, din care 227 273 lei a folosit pentru scopuri comunitare: 171 973 lei pentru programele Fii activ pentru Covasna, Licitația Civilă, Youth Bank, sprijinind proiecte civile și de tineret, pentru burse prin Fondul pentru Talente din Ținutul Secuiesc, pentru excursii școlare prin programul Nu numai un loc pe hartă, pentru donarea de puieți de pomi fructiferi autohtoni prin programul Un pom pentru generația următoare, precum și amenajarea unor terenuri de joacă și investiții publice prin programul Card comunitar. Totodată fundația a sprijinit cu 55 300 lei persoane și organizații care au înaintat cereri către fundație în cursul anului. Suma cea mai consistentă a primit-o Formația Háromszék Táncegyüttes, sub forma Premiului publicului (21 000 lei), precum și Fundația Puskás Tivadar, pentru înființarea muzeului tehnic (16 000 lei). În 2016 fundația a investit 42 404 lei, prin proiecte finanțate (achiziționarea unui teren pentru pepinieră, realizarea seriei video despre meșteșuguri tradiționale, cu scopul comercializării acestora).

 

Fundația Comunitară Covasna a fost înființată în anul 2010 de zece întreprinzători locali și conducători de organizații civile, cu scopul de a ajuta și întări comunitatea locală. Fundația construiește pe încredere și gestionează resurse locale. Pentru realizarea programelor fundația are doi angajați permanenți, ajutați de cei unsprezece membri ai Consiliului de administrație. Informații detaliate despre fundație le găsiți pe pagina web www.hka.ro.

Fundațiile comunitare s-au extins exploziv la nivel mondial, în total sunt înregistrate 1 851 pe cele cinci continente. Prima s-a înființat în 1914, majoritatea (70%) au luat naștere în ultimii 25 de ani. Apariția rapidă și accentuate a acestora reflectă nevoia comunităților de a participa activ la dezvoltarea propriei vieti, la influențarea destinului propriu. În România la ora actuală există 16 fundații comunitare.

Cel mai reușit program al Fundației Comunitare Covasna este programul Card Comunitar, care și la nivel national este un program comunitar foarte apreciat. Din utilizarea cardului comunitar în 2016 s-au adunat 180 658 lei în fondul comunitar, din care contribuția principalului partener de program firma Bertis a participat cu 177 908 lei, ceea ce demonstrează puterea unității comunitare

Pentru anul 2017 fundația a planificat 10 programe, pentru a întări relațiile comunitare și colaborarea locală.

 


Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

 

 
 
Copyright © 2010-2011 - Háromszéki Közzösségi Alapítvány | Honlapkészítés Digital Studio