Hungarian (formal)Română (România)English (United Kingdom)
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Egészséges életmódért PDF Nyomtatás E-mail
haromszekErőt, egészséget! elnevezéssel írt ki újabb pályázatot a Háromszéki Közösségi Alapítvány (HKA), mely a helyi cégektől összegyűjtött pénzalapból negyvenezer lejt fordít második programja megvalósítására. 

Egyéni és közösségi felelősség az egészséges életmód kialakítása – tartják a pályáztatók, akik szerint adott közösség attól erős, hogy tagjai egészségesek, egészséges öntudattal, éntudattal és nemzettudattal rendelkeznek, valamint lelki egyensúlyban vannak. Az Erőt, egészséget! programban háromszéki civil szervezetek és egyházak pályázhatnak többek között ismeretterjesztő előadásokra, helyismereti, helytörténeti ren­dezvényekre, mozgást, a helyes táplálkozást népszerűsítő tevékenységekre, környezetvédelmi akciókra, helyi termékeket népszerűsítő eseményekre, amelyeket városon kívánnak lebonyolítani, mivel elsősorban a városlakókat érinti a modern kori mozgáshiányos életmód, technika-függőség, elszigetelődés.

A szemléletformáló program időtartama augusztustól kezdődően öt hónap, június 2-áig lehet pályázni 4000–6000 lejes támogatásra, a kötelező önrész tíz százalék, az összeg legkevesebb 15 százalékát a kitűzött cél népszerűsítésére kell fordítani. Az alapítvány munkatársai tevékenységi ötlettárat állítottak össze, mely a pályázat részletes leírásával együtt a www.hka.ro honlapon tanulmányozható.

A HKA tegnapi tájékoztatóján elhangzott, az Ötletből építs közösséget! programra harminchatan nyújtottak be pályázatot, hetet formai okokból kizártak, tíz szervezettel szerződést kötöttek, eredménynek tartják, hogy immár másodszor pályáztathatnak a közösség pénzéből.

Fekete Réka, Háromszék Napilap

 


Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

 

 
 
Copyright © 2010-2011 - Háromszéki Közzösségi Alapítvány | Honlapkészítés Digital Studio