Hungarian (formal)Română (România)English (United Kingdom)
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Közösségi kártya Sepsiszentgyörgyön PDF Nyomtatás E-mail

kronikaA Háromszéki Közösségi Alapítvány a hónap végén bevezeti a közösségi kártya programot Sepsiszentgyörgyön, az elképzelés szerint ennek használatával minden vásárlás jó cselekedetté válhat.
Bereczki Kinga, a civil szervezet elnöke elmondta, a közösségi kártya úgy működik, mint a törzsvásárlói kártya, használatakor a vásárló egy százalék kedvezményt kap.

Ugyanakkor a partnerüzletek minden vásárlás értékének egy százalékát átutalják az alapítvány számlájára, amely az így összegyűlt pénzt közösségi programok szervezésére fordítja. Bereczki Kinga azt is elárulta, hogy a közösségikártya-rendszert székelyudvarhelyi mintára hozzák létre, a Hargita megyei városban ugyanis két éve sikeresen működik a projekt, eddig mintegy háromezer család csatlakozott hozzá, a befolyt összegből pedig egy köztéri játszóteret építettek, illetve egy fogyatékosokat foglalkoztató civil szervezetet támogattak.

Bereczki Kinga abban bízik, hogy az első körben 500 család igényli a közösségi kártyát, majd az év végéig legalább 2000-re duzzad a támogatók száma. A projekt a helyi üzletek és termékek népszerűsítését is vállalja, ezért induláskor a Bertis üzletlánc és a Merkúr bolt a partnerei. A kártyát ezekben az üzletekben lehet igényelni, a pénztárnál először a kártyát olvassa be a rendszer, majd automatikusan egy százalék kedvezményt számol, egy százalékot pedig az alapítványnak utal.
A Háromszéki Közösségi Alapítvány elnöke szerint ezzel a kedvezménnyel mind a három résztvevő jól jár: a vásárló olcsóbban jut hozzá a termékhez, az üzlet visszajáró vásárlókat szerez, így ügyfél és a vállalkozás egyformán támogatja a helyi közösséget, az alapítvány pedig a helyi civil szervezetek projektjeit finanszírozza a begyűlt összegből. A pénz felhasználásáról a vásárlók szavazás útján döntenek majd. A civil szervezet egyébként az év elején kiosztotta a közösségbarát vállalkozás díját is, ezzel arra próbálta buzdítani az üzletvezetőket, hogy minél több magyar nyelvű feliratot használjanak boltjukban.

Bíró Blanka, Kronika napilap

 


Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

 

 
 
Copyright © 2010-2011 - Háromszéki Közzösségi Alapítvány | Honlapkészítés Digital Studio