Licitatie Civila Sf.Gheorghe 2019 - RezultateLicitatie Civila Sf.Gheorghe 2019 - RezultateEnglish (United Kingdom)
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Fiatalok a közösségért PDF Imprimare Email

mesagerul_de_covasnaFundaţia Comunitară Covasna a lansat luni sub genericul „Tânăr, activ” un program de finanţare destinat tinerilor sub 24 de ani din municipiul Sfântu Gheorghe, prin intermediul căruia se urmăreşte implicarea acestora în viaţa comunităţii.

Reprezentantul Fundaţiei Furus Levente a declarat pentru AGERPRES că programul prevede, în esenţă, colectarea de fonduri pentru diverse proiecte de tineret şi dublarea sumelor de către Fundaţia Comunitară.

„După o pregătire prealabilă, tinerii selectaţi în cadrul acestui program vor realiza o campanie de strângere de fonduri în plan local, iar banii vor fi vărsaţi într-un fond pentru tineret operat de Fundaţia Comunitară Covasna. Ulterior, fundaţia va dubla valoarea fondului, care va fi utilizat pentru susţinerea iniţiativelor tineretului”, a declarat Furus Levente.

Potrivit acestuia, analiza şi selecţia proiectelor care vor intra ulterior în finanţare va fi realizată de aceeaşi echipă de tineri. Furus Levente a subliniat că programul se va derula pe o perioadă de nouă luni, până în iunie 2012, iar la acesta se pot înscrie elevi şi studenţi sub 24 de ani din municipiul Sfântu Gheorghe dornici să se implice în viaţa comunităţii, să-şi dezvolte creativitatea şi abilităţile organizatorice.

Candidaturile pot fi trimise pe adresa de email Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , iar detalii suplimentare pot fi găsite pe site-ul organizaţiei.

Fundaţia Comunitară Covasna a lansat în ultimii ani mai multe programe de finanţare, printre acestea numărându-se „Sănătate şi prosperitate”, care promovează un stil de viaţă sănătos la nivel individual şi comunitar. Practic, aceasta a pus la dispoziţia organizaţiilor nonguver­namentale din judeţ o linie de finanţare pentru o serie de proiecte ce oferă soluţii la problemele actuale, cum ar fi sedentarismul, dependenţa de tehnologie, lipsa vieţii comunitare, alimentaţia nesănătoasă, poluarea mediului sau îndepărtarea de tradiţii.

De asemenea, a mai lansat programele „Fii motorul comunităţii tale”, „Fii activ pentru Covasna” şi „Carduri comunitare”, prin intermediul cărora şi-a propus să promoveze voluntariatul, să susţină iniţiativele locale şi să dezvolte „patriotismul local”.

Fundaţia Comunitară Covasna a fost înfiinţată la finele anului 2010 la iniţiativa a 11 fondatori – întreprinzători locali şi lideri de organizaţii civile – care şi-au propus să creeze un fond de dezvoltare a comunităţii locale şi să investească resursele în domeniile importante, respectiv în educaţie, sănătate, protecţia mediului, cultură, economie şi sport introducând astfel o nouă formă de filantropie, a „donaţiilor responsabile”.Fundaţia beneficiază de sprijin financiar şi din străinătate, prin intermediul unui program naţional susţinut de către Fundaţia Charles Stewart Mott, Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe şi Romanian-American Foundation.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

 


Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

 

 
 
Copyright © 2010-2011 - Háromszéki Közzösségi Alapítvány | Honlapkészítés Digital Studio