Hungarian (formal)Română (România)English (United Kingdom)
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

A közösségi alap Ujjvárossy József Közösségi Alap nevet vette fel! PDF Nyomtatás E-mail

HKA_kzssegi_kartya_vegso_q9Szerdán döntést hozott a HKA kuratóriuma a partnercégek képviselőivel együtt a 2011 augusztus-december periódusban a közösségi kártyahasználatból gyűlt összeg felhasználására. Eszerint, a 27.461,86 lej közel felét, azaz 13.461,86 lejt tehetséggondozásra fordítanak, ebből 5.000 lejt az alapítvány kipályáztat gondolkodásfejlesztő játékcsomagokra, óvodáknak, a fennmaradó összeget pedig tanulmányi ösztöndíjak és tehetséggondozói programok részvételi díjának fedezésére használja fel, tehetséges, ám szerény lehetőségekkel bíró gyermekek, fiatalok számára.

Az alap 36%-át 10.000 lej értékben biciklitartók készítésére és elhelyezésére fordítják. A biciklitartók a Bertis üzletek és a piaci Merkúr üzlet előtt kerülnek felszerelésre.
A magas kártyaköltségekre való tekintettel (a 8.500 db. kártya 6.815 lejbe került), a kuratórium 4.000 lejt a költségek részleges fedezésére ítélt meg. A tervek szerint a megvalósításokra két hónapon belül sor kerül.
A Háromszéki Közösségi Alapítván kuratóriuma elismerését fejezte ki a közösségi kártya programban kiemelkedő szerepet vállaló partnerekkel szemben. Így Közösségi vállalkozás díjjal tüntette ki a program beindításában fontos szerepet játszó Bertis és Elan Trio vállalkozásokat, Toró Attilát jutalmazta az alapítvány arculatépítésében végzett munkájáért, valamint a Dalia kft. Az önzetlen támogatásért kapott elismerést.
A közösségi alap a Dr. Tüdős S. Kinga kurátor javaslatára ezentúl Ujjvárossy  József  volt királyi tanácsos, a Székely  Mikó örökös tiszteletbeli főgondnokának nevét fogja viselni. Sepsiszentgyörgy kiemelkedő, filantróp személyiségéről van szó, aki magánvagyonából 2.000 pengőt adományozott a Székely Mikó Kollégium építésére, és a városnak adományozta az Újvárosi Kert néven ismert területet, leánykollégium építésére.

 

b_150_100_16777215_0_https___lh5.googleusercontent.com_-6pG2aWWgR_M_T0y6Vx5yW3E_AAAAAAAAAYE_JIrRHZy1UGc_s160-c_BovitettKuratoriumiUlesSedintaDeCuratoriu.jpg
Bővített kuratoriumi ülés / Sedinta de curatoriu
 


Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

 

 
 
Copyright © 2010-2011 - Háromszéki Közzösségi Alapítvány | Honlapkészítés Digital Studio