Hungarian (formal)Română (România)English (United Kingdom)
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Több tízezer lej az Ujjvárossy József közösségi alapba PDF Nyomtatás E-mail

szekelyhonTöbb pénz gyűlt a közösségi kártyák nyomán az Ujjvárossy József-alapba az elmúlt három hónapban, mint az azt megelőző félévben. A Háromszéki Közösségi Alapítvány (HKA) közel másfél éves működése alatt 84 650 lejt gyűjtött helyi adományokból.

A HKA keddi tájékoztatása szerint ez év január–március időszakában 28 335 lej gyűlt a közösségi alapba, a közösségi kártyák használata után. Ez közel 900 lejjel több a tavaly augusztus–december periódusban gyűlt összeghez képest, a különbség azonban ennél is nagyobb, a márciusi kimutatásból ugyanis hiányzik még a Merkúr üzlet adata. A befizetések több mint 80%-át Sepsiszentgyörgyön továbbra is a Bertis üzletek adják, itt kiemelt helyen szerepel a Stadionnal szembeni élelmiszerüzlet.
Az augusztus–december periódusban gyűlt összeg felhasználása folyamatban van: 5000 lejt pályáztatott az alapítvány helyi óvodák számára, logikai játékcsomagok beszerzésére, az óvodai tehetséggondozó tevékenységek fejlesztésére. Emellett készülnek és áprilisban elhelyezésre kerülnek a biciklitartók összesen 10.000 lej értékben, ezeket a város több pontján helyezik majd el.
A Háromszéki Közösségi Alapítvány közel másfél éves működése alatt 84 650 lejt gyűjtött helyi adományokból, ebből 75.000 lejt juttatott vissza a közösségnek, négy támogatási programot dolgozott ki és bonyolított le, összesen pedig 17 civil program megvalósulását támogatta Háromszéken. A közösségfejlesztő tevékenységbe 11.500 helyi lakost, 25 önkéntest és 16 helyi vállalkozást vont be a HKA munkaközössége.

Both Ildikó

 


Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

 

 
 
Copyright © 2010-2011 - Háromszéki Közzösségi Alapítvány | Honlapkészítés Digital Studio