Hungarian (formal)Română (România)English (United Kingdom)
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Közösségi kártya Kézdivásárhelyen is PDF Nyomtatás E-mail

haromszekSikeres esztendőt tud maga mögött a másfél éve életre hívott Háromszéki Közösségi Alapítvány (HKA), melynek évzáró ülésén Fleckhammer Ottó elnök úgy értékelte: kis csapatuknak sikerült eredményeket felmutatniuk, elérhető célokat tűztek ki, melyeket kitartóan követtek.
Legnépszerűbb megvalósításuk – mely országos szinten is elismerést váltott ki – a közösségi kártya-program, melyhez 17 ezren társultak, Sepsiszentgyörgy mellett immár Baróton is beindult, s a tervek szerint az év elején rajtol Kézdivá­sár­­helyen.

A közösségi alapba gyűlt összegekből három kuratóriumi döntés értelmében 2012-ben több mint 120 ezer lejt fordítottak vissza a közösség javára – ismertette Be­recki Kinga ügyvezető. Eredmé­nyeik között említette a több mint ezer háromszéki diákot érintő iskolaprogramot, a tíz, vidéki településeket gazdagító közösségi tervet, az ifjúsági és tehetséggondozási, valamint az ösztöndíj-programokat egyaránt. Megyeszékhelyi és erdővidéki önkéntesek bemutatójukban a nemrégiben indult második ifjúsági program eddigi tapasztalatait osztották meg, s mint kiderült: a két csapat már több mint ezer lejt gyűjtött a fiatalokat célzó tervek életre hívása érdekében.
„Célunk az, hogy a közösségfejlesztésben ott hagyjuk névjegyünket, hogy tevékenységeinkkel segítsük a helyi közösségek erősödését” – fejtette ki Berecki Kinga, s kiemelte: a HKA az előző évben gyűjtött közel 170 ezer lej mellé pályázati úton további 105 ezer lej forrást vont be, így célkitűzéseik nagy része megvalósulhatott az elmúlt időszakban.

Demeter Virág Katalin, Háromszék napilap

 


Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

 

 
 
Copyright © 2010-2011 - Háromszéki Közzösségi Alapítvány | Honlapkészítés Digital Studio