Nem térkép e táj! Háromszéki Közösségi AlapítványA Háromszéki Közösségi Alapítvány Nem térkép e táj! honismereti kirándulásokat támogató programjára rendkívül átgondolt, következetes, felkészült szakmai kísérővel megvalósuló, a program céljait és prioritásait szem előtt tartó igénylések érkeztek be. Annak érdekében, hogy az idén is minél több gyerek ismerhesse meg és ezáltal tisztelje és ragaszkodjon szülőföldjéhez, az alapítvány kuratóriuma megnövelte a programra szánt alapot, így 35 pályázatot nyilváníthattunk sikeresnek, mintegy 36.000 lejt ítélve meg a programalapból.

Nem térkép e táj! Háromszéki Közösségi AlapítványA támogatott pályázatok 1442 gyerek – 17 sepsiszentgyörgyi, 10 vidéki (Kézdialmás, Árkos, Nagybacon, Maksa, Lemhény, Málnás, Előpatak), 5 kézdivásárhelyi, 2 baróti osztályközösség vagy osztályközösségek, – kirándulásának megvalósulását segíti elő. A tervezett kirándulások keretén belül közel 40 helyi vállalkozás vagy hagyományos kézműves műhely megtekintése valósul meg, 27 kulturális-turisztikai helyet keresnek fel a megyében, partnerkapcsolatokat alakítanak ki vagy építenek hasonló profilú más városban levő osztályközösségekkel.

Rendkívül jó és hatékony ötletnek tartjuk a HKA ezen támogatási módját, hiszen olyan lehetőséget kínál fel az oktatási intézmények részére, amely nagyban hozzájárul a pályaorientáció, az önálló életvitel, az alkotó életforma kialakításához, ezenkívül pedig a diákjaink megismerik a gazdag helytörténeti-kulturális örökségünket és megtanulják értékelni ezeket.” - Bod Péter Tanítóképző, Kézdivásárhely.

A mi osztálykirándulásunk célja, hogy olyan háromszéki kis faluba is eljusson a klasszikus gitár zenei kultúra, ahová hivatásos művészek nem jutnak el. Valódi székely-magyar értéket kívánunk színre vinni: Kodály Zoltán és Bartók Béla zenei átiratok klasszikus gitárra. Cófalván él és dolgozik műhelyében Nemes György, Románia legjobb gitárkészítő mestere. Ez egy különleges alkalom arra, hogy a diákjaink jobban megismerjék a hangszert, amin játszanak. Ez még jobban növeli a program értékét.”- Plugor Sándor Művészeti Líceum.

A kirándulás alkalmával minden megálló egy próbatétel: minden kis "székely legény" kiállja a hét próbát: hamuba sült pogácsást tarisznyálunk (Bertis pékség), csodaforrás vizét kóstoljuk (málnásfürdői borvízforrás), türelempróba a kiállítások megtekintésekor, rakott ágat kóstolunk (Mikóújfalu), lovat "patkolunk" (Németh Lajos kovácsmester, Bükszád), "üveget fújunk" (üveggyári termékek kiállítása Bükszád), végül pedig legyőzzük a gonoszt (Szent Anna tó legendája), a győzelmünket pedig énekekkel és gyermekjátékokkal ünnepeljük meg.” -Székely Mikó Kollégium.

 

A Közösségi Kártya egy törzsvásárlói kártya, amely hangsúlyt fektet a helyi közösség támogatására.

Közösségi kártya

Háromszéki Termék / Háromszéki Vállalkozás

Védjegy program

Köztéri befektetések -

Köztéri befektetések

Élő hagyományos mesterségek Székelyföldön - DVD-k

Webshop

A Háromszéki Közösségi Alapítvány programjai

Programok

hka logo© 2021 Háromszéki Közösségi Alapítvány
520014 Sepsiszentgyörgy Templom utca 1A
Tel.: +40 267 351 959

 

Megvalósult a Bethlen Gábor Alap Zrt. támogatásával.

Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával - BGA Alap

Webfejlesztés, karbantartás:
Digital Studio