Közösségi kártya - Háromszéki Közösségi AlapítványA Háromszéki Alapítvány kuratóriuma döntött. Az ez év február-május periódusban a Közösségi kártyák használatából befolyt 52.847,97 lej felhasználásáról.

Az Ujjvárossy József közösségi alapba gyűlt összeg a közösségi kártyák használatával valósul meg. A kártyákat a Sepsiszentgyörgyön, Kézdivásárhelyen, Baróton és Kovásznán lehet használni: a Bertis üzletekben, az Orex építőanyag lerakatokban, Sepsiszentgyörgyön a Bani Market üzletekben és a Salvia gyógyszertárakban, Baróton a Hermann gyógyszertárban és a vargyasi Orex lerakatban. Az Ujjvárossy József közösségi alap fő befizetői tehát helyi cégek, a befizetés a kártyafelhasználók közreműködésével valósul meg. Az alapot a HKA kezeli, amely helyi vállalkozókból és civil szervezeti vezetőkből áll. Röviden összefoglalva az alap: magánpénzek közösségi felhasználása, a közösség közreműködésével.

Az alapítvány az alapkezelést átlátható módon végzi, évente négy alkalommal hoz döntést az alapba gyűlt pénzről és erről folyamatosan tájékoztatja a közösséget. Sőt, kikéri a közösség véleményét az alap felhasználásával kapcsolatban.

2015 június – szeptember időszakban a HKA 25.000 lejt tervez fordítani az Alapítvány Nem térkép e táj iskolai helyismereti kirándulás programjára; a Csemetekert programra, illetve a YouthBank ifjúsági programra az Alapítvány kuratóriuma 5.000 - 5.000 lejt különített el, 1.000 lej kerül a nyereményalapba. A sorsolásra augusztusban kerül sor, a nyerő kártyaszámot az aktív közösségi kártyakódok közül "húzzák ki" a Sepsi Rádió élő adásában.

A kuratórium döntése értelmében 10.000 lejjel növelték az állandó alapot, a tevékenységek hosszútávon való fenntarthatósága érdekében, ezzel az állandó alap értéke jelenleg 73.802 lejre, azaz 16.400 euróra növekedett. Az állandó alapot nem lehet használni, csak az alapból származó kamatokat. A HKA egyetlen közösségi alapítvány Romániában, amely állandó alappal rendelkezik.

Az előző februári döntés pénzösszegeinek hasznosulását illetően a Közösségi támogatásokra szánt, három város – Sepsiszentgyörgy, Kézdivásárhely és Kovászna – között egyenlően elosztott 27.000 lejnyi közösségi befektetésekre szánt összeget Kézdivásárhelyen a Tekerj egy jó célért akció megvalósítására fordította az Alapítvány. Sepsiszentgyörgyön az év első felében két Alapítványi programot valósítottak meg (8 óra egy jó ügyért!, és a Civil Licit), és ezen keresztül hat civil projekt megvalósulását segítették elő, és 6.622 lej maradt a szeptemberben megrendezésre kerülő sepsiszentgyörgyi Tekerj egy jó célért! akcióra. Kovásznán az alap hasznosulása véleményeztetés alatt van, lakossági döntés alapján kerül felhasználásra.

6.000 lejt fordítottak a Székelyföldi Tehetségnap megszervezésére és a Csutak Vilmos díj odaítélésére., illetve a kártyaprogram továbbfejlesztésére, új célcsoportok megcélozása érdekében, 8 531 lejt fordítottak egy októberben elinduló androidos alkalmazás kifejlesztésére, illetve Vegyél Helyit! Élj helyben! Elnevezésű Közösségi kártyacsere és regisztrációs kampány megszervezésére.

A február - májusi időszakban a Háromszéki Közösségi Alapítvány 3.400 lej értékben nyújtott egyedi támogatást. 500 lejjel támogatta a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok megszervezését, 400 lejjel a Gödri Ferenc Általános Iskola kisdiákjainak részvételét egy Nagyváradon megrendezett Európai Uniós ismeretek vetélkedőn, 2.500 lej támogatás nyújtott Kisgyörgy Tamás: Úz völgye című könyvének kiadásához, illetve Bertis Kft, Hpress Kft és az Amőba Oktatási Központtal közösen 15 darab számítógépet adományozott az angyalosi Közösségi Ház informatika termének felszereléséhez.

 

A Közösségi Kártya egy törzsvásárlói kártya, amely hangsúlyt fektet a helyi közösség támogatására.

Közösségi kártya

Háromszéki Termék / Háromszéki Vállalkozás

Védjegy program

Köztéri befektetések -

Köztéri befektetések

Élő hagyományos mesterségek Székelyföldön - DVD-k

Webshop

A Háromszéki Közösségi Alapítvány programjai

Programok

hka logo© 2021 Háromszéki Közösségi Alapítvány
520014 Sepsiszentgyörgy Templom utca 1A
Tel.: +40 267 351 959

 

Megvalósult a Bethlen Gábor Alap Zrt. támogatásával.

Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával - BGA Alap

Webfejlesztés, karbantartás:
Digital Studio