Második alkalommal kerül megszervezésre a Civil Licit a Háromszéki Közösségi Alapítvány által, 2015 Április 23-án 18.00 órától az Új Stúdióban.

A Civil Licit egy társadalmi esemény, amely erősíti a civil szféra-vállalkozói kör kapcsolatát. A civil kezdeményezéseket újabb forráslehetőségekhez juttatja, a vállalkozókban pedig növeli a felelősséget a közösségi dolgok iránt.

A tavalyi Civil Licit eredményezte a Sepsi Zöld Út felújítását, egy kinaesthetics képzést szakbetegápolóknak, illetve egy Mozgópont nevű mobilalkalmazást Sepsiszentgyörgyről szóló hasznos információkkal. 2014-ben a CIVEK, az EMI és a sepsiszentgyörgyi Caritas licitálásra jelölt projektjei helyi adakozók által 9.100 lejt nyertek a közösségi tervük megvalósítására.

Az idei licitálásra jelölt civil projektek:

Kiwanis Klub Sepsiszentgyörgy EgyesületJavaslattevő: Kiwanis Klub Sepsiszentgyörgy Egyesület

Kalandozás a Kiwanissal!- szociálisan hátrányos helyzetű, tanulmányaikban kiemelkedő sepsiszentgyörgyi diákok számára egynapos szabadidős tevékenység szervezése

A tanév végére tervezett kirándulás jutalmazni kívánja a nehéz családi körülményekből származó fiatal diákokat. A Balu Kalandparkba tervezett csoportos kikapcsolódás a fiataloknak egészséges szabadidős tevékenységet biztosít, egy iskolai kereteken kívüli nevelést. A 43 diák a kalandos, személyiségpróbáló feladatok által fejleszti képességeit, felelősségét. A projekt kivitelezési ideje: 2015. Június. A Civil Licit által támogatott összeg biztosítja az utazás, étkezés és belépői díjakat.

 

 

Lajtha Laszló AlapítványJavaslattevő: Lajtha László Alapítvány

Székelyföldi Legényesverseny - a legényes táncok átörökítése, motivációs és szakmai visszaigazolás a fiatal táncos generációnak a népzene- és néptánchagyományok megőrzésének és továbbadásának szellemében

A székelyföldi Legényesverseny alkalmával a fiatal táncosok egy Erdély szerte elismert szakmai zsűri előtt mutathatják be tehetségüket, így nem csupán bemutatkozási lehetőség ez számukra, hanem szakmai támogatás és visszajelzés is egyben. A rendezvényt hagyományteremtő szándékkal indítják útjára és 2015-től minden évben szeretnék megszervezni. A projekt kivitelezési ideje az évadzáró Szent György-napi táncház keretén belül, 2015. április 25-én lesz. A Civil Licit által nyújtott támogatást anyagi/szolgáltatási költségek fedezésére és a résztvevők, meghívottak szállás- és útiköltségeinek biztosítására és promóciós tevékenységekre használnák.

 

Diakónia Keresztény AlapítványJavaslattevő: Diakónia Keresztény Alapítvány

Tanulunk egymástól! – az idősek bevonása a sepsiköröspataki gyerekek nevelésébe

A sepsikőröspataki gyermekközpont szeretné betölteni hosszútávon a helyi közösségben a támogató szerepet, úgy gyakorlati, mint lelki téren. A nehéz sorsba került családok, idősek, gyerekek helyzetét próbálják megoldani, olyan szabadidős és nevelői tevékenységek által, amelyek enyhítik a gondba került helyieket. Az idősek és a gyerekek közti kölcsönös tanulás elősegíti a gyerekek gyakorlati életre való nevelését és teret biztosít az idősek tudástárának átadására. A projekt kivitelezési ideje folyamatos. A Civil Licit által nyert támogatást étkezésre, oktatási kellékek beszerzésére és utazási költségekre fordítanák.

A javaslattevők röviden bemutatják pályázatukat, ami után elkezdődik a Licitálás, a támogatási összeg felkínálása a civil projekt javára.

  • Licitálási kiinduló alapösszeg: 50 lej
  • Célösszeg projektenként: 3.000 lej

Licitálási szabályok:

  • bármelyik jelölt projektre lehet licitálni
  • a licitálás jelenti: név és összeg bemondásával, a választott projekt támogatását
  • nem lehet 50 lej alatti összeggel licitálni, nincs felső határ
  • két turnusban lehet licitálni

A licit tétje: főtámogatói jogosultság megszerzése a támogatott projekt megvalósításában. Aki a legtöbb összeggel támogat egy projektet, elnyeri a főtámogatói státuszt, azaz különleges jogosultságot nyer a projekt megvalósulásában.

Hol lehet benevezni az eseményre?
A Háromszéki Közösségi Alapítvány székhelyén, naponta 9-17 között, illetve
Telefon, e-mail: 0267 351 959,

Civil licit = Több mint támogatás!

Szervező: Háromszéki Közösségi Alapítvány
Támogató: Közösségi Kapcsolatokért Egyesület ARC
Partner: The Funding Network
Médiapartnerek: Sepsi Rádió, Háromszék napilap

A Közösségi Kártya egy törzsvásárlói kártya, amely hangsúlyt fektet a helyi közösség támogatására.

Közösségi kártya

Háromszéki Termék / Háromszéki Vállalkozás

Védjegy program

Köztéri befektetések -

Köztéri befektetések

Élő hagyományos mesterségek Székelyföldön - DVD-k

Webshop

A Háromszéki Közösségi Alapítvány programjai

Programok

hka logo© 2021 Háromszéki Közösségi Alapítvány
520014 Sepsiszentgyörgy Templom utca 1A
Tel.: +40 267 351 959

 

Megvalósult a Bethlen Gábor Alap Zrt. támogatásával.

Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával - BGA Alap

Webfejlesztés, karbantartás:
Digital Studio