Egy fa a jövő nemzedéknek! - Háromszéki Közösségi AlapítványA program célja az őshonos gyümölcsfák visszatelepítése Háromszéken. Tervek szerint az alapítvány évente 1.500-2.000 gyümölcsfa csemetét oszt ki háromszéki települések között, pályázati úton, az első bonyolításra jövő év tavaszán kerül sor. A program kifutási ideje tíz év. Az októberi kuratóriumi döntés alapján az alapítvány 20.000 lejt fordít területvásárlásra, csemetekertet hoz létre, a program csemete szükségletének kielégítésére.

A HKA a program költségeit egyrészt a közösségi kártyák használatából származó jövedelemből, másrészt nemzetközi pályázati források bevonásából és adománygyűjtő akciókból fedezi. Már van egy nyertes pályázat, a Viability Net cseh program 3000 euroval támogatja a programot. Az alapítvány ugyanakkor a Norvég alaphoz is benyújtott egy kétéves tervet, támogatás céljából.

A program megvalósításába az alapítvány különböző programok révén a közösséget széleskörben kívánja bevonni. A program üzenete: bizalom, jövő, hagyomány, egészség.

A program hivatalos indítására 2014. november 21.-én került sor a sepsiszentgyörgyi Orchidea rendezvényteremben, az alapítvány évzáró rendezvényén, a Közösségi Bálon. A Bálon közel hetven személy vett részt, partenerek, támogatók. A belépőkből és a felkínált támogatásokból 12 530 lej gyűlt össze, amit az alapítvány 2-4 ha földterület vásárlására és annak bekerítésére fordít. A programot eddig legnagyobb összeggel támogatta: Bodó Csaba, a Hope Sped kft. cég tulajdonosa.

A Közösségi Kártya egy törzsvásárlói kártya, amely hangsúlyt fektet a helyi közösség támogatására.

Közösségi kártya

Háromszéki Termék / Háromszéki Vállalkozás

Védjegy program

Köztéri befektetések -

Köztéri befektetések

Élő hagyományos mesterségek Székelyföldön - DVD-k

Webshop

A Háromszéki Közösségi Alapítvány programjai

Programok

hka logo© 2021 Háromszéki Közösségi Alapítvány
520014 Sepsiszentgyörgy Templom utca 1A
Tel.: +40 267 351 959

 

Megvalósult a Bethlen Gábor Alap Zrt. támogatásával.

Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával - BGA Alap

Webfejlesztés, karbantartás:
Digital Studio