Civil Licit - Háromszéki Közösségi AlapítványCsütörtök este hat órától közel negyven résztvevővel zajlott az első Civil Licit Sepsiszentgyörgyön, a Tamási Áron színház stúdiótermében. Grubisics Levente, a Sepsi Rádió szerkesztőjének szakszerű moderálásával igazi élményt és nyújtott a résztvevők számára. A The Funding Network londoni testvérszervezet módszertana alapján zajló esemény két órát tartott, és magában foglalt projektbemutatókat, licitálást és eredmény összegzést.

Húsz önzetlen adakozó egy fél óra alatt 9.100 lejt ajánlott fel három közösségi terv megvalósulására. Nemcsak a személyenkénti átlagos 450 lejes összeg nagysága volt becsületre méltó és kiemelkedő eredmény a tegnapi est folyamán, hanem eredménynek számít, hogy mindhárom projekt főtámogatóra lelt, egyenkénti 1.100 lejes felajánlással (a Caritas projekt főtámogatója Berszány Tibor, a Bertis cég ügyvezető tulajdonosa, az EMI Mozgópont projektjét Bihari Béla, a Gnome Design szoftverfejlesztő cég tulajdonosa vállalta fel, míg a Sepsi Zöld Út projekt hasonló főtámogatói felajánlásban részesült egy magát megnevezni nem akaró személy részéről). Ugyancsak felemelő érzés volt tapasztalni a civil szervezetek önzetlen hozzájárulását, egymáson segíteni akarását, több szervezet kínált fel 100-200 lej közötti összeget a projektek támogatására. Sőt, szolgáltatási felajánlások is voltak fordítói, adatgyűjtési és szoftverfejlesztési munkálatokra a résztvevő cégek képviselői részéről, ami még jobban növelte a gyűjtött összeg értékét.

Összességében, igazi sikerrel zárult az első civil licit, bizonyított a helyiek tenni akarása, közösségi törődése, egymásért érzett felelőssége terén. Az új forrásszerzési lehetőség hasznos tapasztalat volt a civil szervezetek számára, ami reményeink szerint sokszorosára növeli az októberi civil licitre érkező pályázatok számát.

A Háromszéki Közösségi Alapítvány a következő Civil Licitet októberben szervezi meg, a The Funding Network és ARC partnerségével és az országos program támogatásával. Hálás köszönet a helyi támogatóknak: a Háromszéki Népi Táncegyüttesnek a helyszín biztosításáért, a Háromszék napilapnak és Sepsi Rádiónak az esemény népszerűsítéséért és a Bástya vendéglőnek a kifogástalan kiszolgálásért. Nem utolsósorban, mindazoknak, akik részt vettek a liciten és támogatásukkal hozzájárulnak a közösség számára három hasznos terv megvalósulásához.

HKA hírszolgálat

 

A Közösségi Kártya egy törzsvásárlói kártya, amely hangsúlyt fektet a helyi közösség támogatására.

Közösségi kártya

Háromszéki Termék / Háromszéki Vállalkozás

Védjegy program

Köztéri befektetések -

Köztéri befektetések

Élő hagyományos mesterségek Székelyföldön - DVD-k

Webshop

A Háromszéki Közösségi Alapítvány programjai

Programok

hka logo© 2021 Háromszéki Közösségi Alapítvány
520014 Sepsiszentgyörgy Templom utca 1A
Tel.: +40 267 351 959

 

Megvalósult a Bethlen Gábor Alap Zrt. támogatásával.

Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával - BGA Alap

Webfejlesztés, karbantartás:
Digital Studio