Közösségi Kártya - GoForCard - Háromszéki Közösségi AlapítványKözel 54.000 lej felhasználásáról döntött a HKA kuratóriuma. A tavaly október-december periódusban, az Ujjvárossy József közösségi alapba gyűlt összeg a közösségi kártyák használatával valósul meg. A kártyákat a megye egész területén lehet használni: Sepsiszentgyörgyön a Bertis és Merkúr üzletekben, az Orex építőanyag lerakatban, a Salvia gyógyszertárakban, Kézdivásárhelyen két Bertis üzletben, Kovásznán a Bertis üzletben, Baróton a Hermann gyógyszertárban és a vargyasi Orex lerakatban. A legnagyobb alapbefizető továbbra is a Bertis cég közel 79%-kal, ezt követi a Merkúr 20%-kal. A maradék 1%-ot a többi partnercég befizetései teszik ki. Az OTP bank kártyaprogram partner, a kártyás kifizetéseknél a kezelési költség bizonyos százalékával járul hozzá az alaphoz.

Az Ujjvárossy József közösségi alap fő befizetői tehát helyi cégek, a befizetés a kártyafelhasználók közreműködésével valósul meg: minden egyes kártyahasználat 70 banit eredményez a közösségi alapba. Az alapot a HKA kezeli, amely helyi vállalkozókból és civil szervezeti vezetőkből áll. Röviden összefoglalva, a lényeg: magánpénzek közösségi felhasználása, a közösség közreműködésével.

Az alapítvány az alapkezelést átlátható módon végzi, évente négy alkalommal hoz döntést az alapba gyűlt pénzről és erről folyamatosan tájékoztatja a közösséget. Sőt, kikéri a közösség véleményét az alap felhasználásával kapcsolatban.

A februári döntés szerint, az alapítvány 3.000 lejt különített el további biciklitartók elhelyezésére a Bertis üzletek elé, 5.000 lejjel tehetségprogramokat támogat, 2.000 lejt ítélt meg az Égéért Egyesület hagyományos székelyfalu mentés programjára, a Civil Licit program megszervezésére 5.000 lejt szavazott meg, 15.000 lejjel támogatja a sepsiszentgyörgyi és baróti fiatalok programjait, és 10.000 lejt utalt állandó alapba, amely az alapítvány közösségfejlesztő tevékenységét stabilizálja hosszútávon. A maradék összeget, 13.988 lejt tartalékalapba helyezett.

A korábbi alapfelhasználás eredményei:

  • 7 civil projekt támogatása, 13.500 lej értékben
  • 31 iskolakirándulás finanszírozása, 25.000 lej értékben (1200 diák, 54 pedagógus)
  • ösztöndíjtámogatás 9 tehetséges diáknak a 2013-14-es tanévre, 15.784 lej értékben
  • karácsonyi ajándékozás az oltszemi, baróti és kézdivásárhelyi gyermekotthonokban, 165 gyermeknek, 1.019 lej értékben
  • kültéri edzőpark felszerelésére, 3.900 lej (beszerzése folyamatban; a eszközök összértéke 13.000 lej)

Köszönet a partnereinknek, támogatóinknak és a közösségi kártya felhasználóknak, a sikeres együttműködésért.

HKA hírszolgálat

A Közösségi Kártya egy törzsvásárlói kártya, amely hangsúlyt fektet a helyi közösség támogatására.

Közösségi kártya

Háromszéki Termék / Háromszéki Vállalkozás

Védjegy program

Köztéri befektetések -

Köztéri befektetések

Élő hagyományos mesterségek Székelyföldön - DVD-k

Webshop

A Háromszéki Közösségi Alapítvány programjai

Programok

hka logo© 2020 Háromszéki Közösségi Alapítvány
520014 Sepsiszentgyörgy Templom utca 1A
Tel.: +40 267 351 959

 

Megvalósult a Bethlen Gábor Alap Zrt. támogatásával.

Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával - BGA Alap

Webfejlesztés, karbantartás:
Digital Studio