Közösségi Kártya - GoForCard - Háromszéki Közösségi AlapítványKedves Kártyatulajdonosok,

az alapítvány vezetősége döntött a tavaly szeptember-december periódusban gyűlt összeg felhasználásáról. Kikérte a lakosság véleményét is, ennek érdekében internetes szavazást szervezett és javaslatokat gyűjtött. A legtöbb szavazatot a civil szervezetek programtámogatása kapta, valamint sokan javasolták, hogy a pénzösszeg egy részét az alapítvány rászorulók megsegítésére fordítsa, gyógyulásuk érdekében.

Ezeket, valamint a befektetett összeg célszerűségét és hasznosságát figyelembevéve a közösségre nézve, az alapítvány 56.412 lej felosztását a következőképpen határozta meg:

  • 3.000 lej tehetségtámogatásra (tehetséges fiataloknak ösztöndíj, versenyeken való részvétel támogatása)
  • 5.000 lej a legtudatosabb kártyafelhasználói közösségnek (Kovászna)
  • 30.000 lej háromszéki civil / közösségi kezdeményezések támogatására
  • 18.412 lej tartalék alapba kerül, egy későbbi felhasználás céljával

Ezek konkrét megvalósítására február-március periódusban kerül sor. 2012-ben a közösségi kártyák használatából összesen 149.590 lej gyűlt Ujjvárossy József közösségi alapba, ebből az alapítvány 58.564 lejt fordított közösségi programok támogatására, 14.303 lejt ifjúsági programokra, 14.249 lejt támogatást rászorulóknak, és 37.164 lejt eszközbefektetésre (a városnak). 27 háromszéki civil szervezet kapott támogatást, 7 tehetség részesült ösztöndíjban, 9 óvoda játékcsomagokat kapott, 28 iskola és líceum vett részt helytörténeti kiránduláson. Az alapítvány ebben az évben összesen 8.000 új kártyát osztott ki, 13.000 adat van jelenleg a nyilvántartásban. Januárban összesen 12.130,05 lej gyűlt az Ujjvárossy József közösségi alapba, a következőképpen:

  • Bertis üzletek, Sepsiszentgyörgy és Kovászna: 8.683,69 lej
  • Merkúr üzlet, Sepsiszentgyörgy:3.235,56 lej
  • Hermann gyógyszertár, Barót: 3,42 lej
  • TTS utazási iroda, Sepsiszentgyörgy: 207,38 lej

Javában zajlik a Youth Bank program, az alapítvány önkéntesei gyűjtenek az ifjúsági alapba Sepsiszentgyörgyön és Baróton, a fiatalok programjainak megvalósítására. A program fő támogatója az OTP bank, a gyűjtött pénzösszeget megduplázza. Február végéig a cél: 2.500 euro (2.000 Sepsiszentgyörgy, 500 Barót), eddig 1.000-t sikerült összegyűjteniük. Kérjük, támogassák őket, erre a célra felállított gyűjtődobozok találhatók a Háromszék lapterjesztő standjainál, Mimi Zup központi üzleteiben, Ganesa vendéglőben, Mamut Copy másolóirodában és Big Mama gyorsétkezde, ide várjuk adományaikat. Február 8.-án, 19 órától, kamarazeneestre kerül sor a megyei könyvtár Gábor Áron termében, helyi tehetséges fiatalok lépnek fel, az est bevételét az ifjúsági alapnak ajánlják fel. A tehetségek között alapítványi ösztöndíjasok is vannak. Várjuk szeretettel!

HKA hírszolgálat

 

A Közösségi Kártya egy törzsvásárlói kártya, amely hangsúlyt fektet a helyi közösség támogatására.

Közösségi kártya

Háromszéki Termék / Háromszéki Vállalkozás

Védjegy program

Köztéri befektetések -

Köztéri befektetések

Élő hagyományos mesterségek Székelyföldön - DVD-k

Webshop

A Háromszéki Közösségi Alapítvány programjai

Programok

hka logo© 2021 Háromszéki Közösségi Alapítvány
520014 Sepsiszentgyörgy Templom utca 1A
Tel.: +40 267 351 959

 

Megvalósult a Bethlen Gábor Alap Zrt. támogatásával.

Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával - BGA Alap

Webfejlesztés, karbantartás:
Digital Studio