Háromszéki Közösségi Alapítvány2016-ban a Háromszéki Közösségi Alapítvány 237 330 lejt gyűjtött helyi szinten, ebből 227 273 lejt fordított vissza közösségi célokra, éspedig 171 973 lejt az Ötletből építs közösséget, a Civil Licit, a Youth Bank programokon keresztül civil és ifjúsági projektek támogatására, a Székelyföldi Tehetségalapon keresztül ösztöndíjakra, a Nem térkép e táj programon keresztül iskolai kirándulások támogatására, az Egy fa a jövő nemzedékének programban őshonos csemeték adományozására, valamint a közösségi kártya programon keresztül játszóterek, köztéri befektetések megvalósítására. Ugyanakkor, az alapítvány 55 300 lejjel segítette az egyéni és szervezeti kérelmeket, amelyeket az alapítványhoz nyújtottak be az év folyamán. A legnagyobb összegű támogatást a Háromszék Táncegyüttes kapta, Közösségi Nagydíj formájában (21 000 lej), valamint a Puskás Tivadar alapítvány, a technikai múzeum létrehozására (16 000 lej). Befektetésekre 2016-ban pályázati támogatással 42 404 lejt fordított (terület vásárlás csemetekertnek, hagyományos mesterségek video sorozat fejlesztése értékesítés céljával).

A Háromszéki Közösségi Alapítványt 2010-ben tíz helyi vállalkozó és civil szervezeti vezető hozta létre azzal a céllal, hogy segítse és erősítse a helyi közösséget. Az alapítvány a bizalomra épít és helyi erőforrásokból gazdálkodik. Két állandó alkalmazott dolgozik a programok megvalósításán, munkájukat a tizenegy tagú kuratórium segíti. Az alapítvánnyal kapcsolatos részletes információk megtalálhatók a www.hka.ro honlapon.

A közösségi alapítványok robbanásszerűen terjedtek el világszerte, összesen 1 851 -et tartanak nyilván az öt kontinensen. Az első 1914-ben alakult, többségük (70%) azonban az utóbbi 25 évben jött létre. A gyors és fokozott elterjedésük az emberi közösségek egyre erősödő igényét fejezi ki, hogy cselekvően részt vegyenek sorsuk, életük irányításában. Romániában jelenleg 16 közösségi alapítvány működik.

A Háromszéki Közösségi Alapítvány legsikeresebb programja a Közösségi Kártya program, amely egyben országos szinten is díjazott közösségi program. A kártyahasználat 2016-ban 180 658 lejt eredményezett a közösségi alapba, melyből a kiemelkedő programpartner, a Bertis cég hozzájárulása 177 908 lej, amely bizonyítja a közösségi tudatosság és összefogás erejét. A banikból álló összeg nagyobb léptékű megvalósításokat tesz lehetővé, ahogyan azt a fenti felsorolás is igazolja.

 

2017-re az alapítvány 10 programot tervez, a közösségi kapcsolatok és a helyi együttműködés erősítéséért.

A Közösségi Kártya egy törzsvásárlói kártya, amely hangsúlyt fektet a helyi közösség támogatására.

Közösségi kártya

Háromszéki Termék / Háromszéki Vállalkozás

Védjegy program

Köztéri befektetések -

Köztéri befektetések

Élő hagyományos mesterségek Székelyföldön - DVD-k

Webshop

A Háromszéki Közösségi Alapítvány programjai

Programok

hka logo© 2021 Háromszéki Közösségi Alapítvány
520014 Sepsiszentgyörgy Templom utca 1A
Tel.: +40 267 351 959

 

Megvalósult a Bethlen Gábor Alap Zrt. támogatásával.

Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával - BGA Alap

Webfejlesztés, karbantartás:
Digital Studio