Pedalează pentru un scop bun! - Fundația Comunitară CovasnaAcțiune ciclistă pentru proiecte comunitare

Fundația Comunitară Covasna organizează în date de 13 Septembrie 2013, Vineri, între orele 17.00 și 21.00 o acțiune de strângere de fonduri al cărei scop principal este susținerea a patru proiecte comunitare, printre scopuri mai numărându-se:

  • promovarea cardului comunitar;
  • promovarea mersului pe bicicletă;

Proiecte comunitare propuse:

Titlul proiectului: Fii și Tu prietenul copacilor!
Cooperare civilă pentru pădurile Transilvaniei.
Culoare Pedalează: verde
Responsabil proiect, organiație: Attila Toró

Organizarea unui eveniment de o zi în parcul Elisabeta la sfârșitul lunii Septembrie, care are ca scop conștientizarea, în cadrul populației din Sfântu Gheorghe, a faptului că suntem responsabili pentru mediul nostru înconjurător, atât cel apropiat, cât și cel mai extins.

Acțiunea de o zi este parte a unei campanii extinse de sensibilizare în legătură cu efectele de mediu, sociale și economice ale uzinei de prelucare a lemnului proiectată a fi construită la Reci. Campania va fi lansată la Sfântu Gheorghe, și va cuprinde mai multe localități din Secuime.

Programul campaniei de lansare de la Sfântu Gheorghe:

  • Concurs artistic - realizarea a câte două creații cu tematicile ”așa a fost, așa va fi”, respectiv ”cel mai frumor brad” – pentru prezentarea consecințelor defrișării.
  • Program muzical și concert pentru copii: Fii și tu prietenul copacilor! – realizarea de desene având ca tematică pădurea, desenele realizate vor fi expuse la sfârșitul zilei.
  • Colectarea de semnături, recrutare voluntari
  • Expoziție foto

Pădurile sunt viitorul nostru!

Buget: 4.150 Ron, care cuprinde costurile pentru carton, creioane, banner, pliante și fotografii.


Titlul proiectului: Pe TATAMI, copii!
Educație de karate de înaltă calitate la Sfântu Gheorghe
Culoare Pedalează: galben
Responsabil proiect, organizație: Hunor Vass, Clubul Sportiv SPORT-ALL

 Clubul sportiv Sport All se ocupă în principal cu educația sportivă a copiilor de vârstă preșcolară și școlară, cu ajutorul metodelor didactice specifice artelor marțiale. Scopul proiectului este procurarea unui covor de karate (tatami) de 100 mp, în vederea creșterii eficienței și calității antrenamentelor. Tatami-ul ar fi deasemenea un instrument util la concursurile de copii, organizate de mai multe ori pe an, precum și la examenele de centură, și deasemenea ar face mai accesibilă și mai plăcută pentru copii practicarea acestui sport. Condiția esențială a practicării eficiente a unui sport este dotarea adecvată este, aceasta facilitează progresul de la nivelele de începători la cele competiționale, și asigură dezvoltarea talentelor sportive ale orașului!

Unifică spiritul-morala-forța!

Buget: 6.500 Ron, reprezentând costul unui tatami.


Titlul proiectului: Împreună pentru cei vârstnici!
Îngrijirea la nivel avansat bolnavilor în Sfântu Gheorghe
Culoare Pedalează: roșu
Responsabil proiect, organizație: reprezentant zonal Kinga Hubbes, Caritas Alba Iulia, secția Sfântu Gheorghe

Serviciul de îngrijire a bolnavilor din cadrul Caritas Alba Iulia îngrijește de 10 ani persoanele în vârstă nevoiașe din Sfântu Gheorghe. Pe lângă îngrijirea și asistența acordată bolnavilor, organizația se străduiește în mod permanent ca, în limita posibilităților sale, să îmbunătățească și circumstanțele de viață ale bolnavilor, de aceea, pe lângă îngrijirea medicală de bază, asigură și dispozitive medicale celor aflați în nevoie. Scopul proiectului este procurarea unui aparat EKG portabil, de care este mare nevoie în îngrijirea la domiciliu a persoanelor vârstnice, și cu ajutorul căruia persoanele vârstnice imobilizate la pat ar putea fi diagnostizate la domiciliu. Aparatul ar diminua în mod semnificativ drumul dintre testare și rezultat. De asemenea, ar fi importantă procurarea unor dispozitive medicale – cadre ambulatorii, cârje – cu ajutorul cărora posibilitățile de mișcare independentă ale vârstnicilor ar crește semnificativ.

Îngrijire la nivel avansat a bolnavilor în Sfântu Gheorghe!

Buget: 4.000 RON, care cuprinde costurile procurării unui aparat EKG și a unor dispozitive medicale (cadre ambulatorii, cârje)


Denumirea proiectului: Un loc pentru tineri!
Amenajarea unui parc de antrenament în aer liber în Sfântu Gheorghe
Culoare Pedalează: albastru
Responsabil proiect, organizație: Kinga Bereczki, Fundația Comunitară Covasna

Un stil de viață sănătos este un aspect important pentru orice comunitate. Scopul inițiativei Fundației Comunitare Covasna este de amenaja un parc de antrenament în aer liber în Sfântu Gheorghe, într-o locație centrală. Locația va fi selectată de către Fundație împreună cu Primăria, luând în considerare recomandările sosite din partea populației. Parcul de antrenament va oferi o posibilitate variată de mișcare în special tinerilor, proclamând lupta împotriva inactivității fizice și posibilităților limitate de petrecere a timpului liber. Parcul va fi compus din echipamente din oțel grele, robuste și rezistente. Simplu dar în același timp extraordinar, parcul va asigura tinerilor deopotrivă oportunități de mișcare, și de dezvoltare a rețelelor sociale.

Minte sănătoasă în corp sănătos! Pentru o comunitate sănătoasă!

Buget: 4.000 Ron, care cuprinde costul procurării și instalării echipamentelor. Suma adunată va fi dublată de către Fundația Comunitară Covasna!


Descrierea acțiunii: Acțiune va avea trei protagoniști:

  • proiectul – proiectul propus pentru care are loc strângerea de fonduri;
  • biciclistul – care pedalează pentru susținerea unei proiect nominalizat;
  • sponsorul – care susține proiectul numind unul sau mai mulți bicicliști, și, în funcție de etapele sau turele parcurse de aceștia, plătește suma rezultată fundației, sau, la alegere, sponsorizând evenimentul cu o sumă mai mare.

Biciclistul este în același timp și donator.

Bicicliștii ”pedalează” pe un parcurs predeterminat pentru a susține un anumit proiect. Startul acțiunii se va da pe 13 Septembrie 2013, la ora 17.00.
Locația: piaţa aflată între Parohia Romano Catolică Szent József şi Biserica Unitariană din centrul Sf. Gheorghe.

Parcursul (turul) de aproape 10 km este compus din 10 etape, delimitate de puncte de control, unde se autentifică prin ștampilare numărul etapelor (tururilor) parcurse de biciclist. Biciclistul poate începe un nou tur numai după completarea turului precedent.

Prevederile de siguranță a desfășurării evenimentului, precum și principiile de fair-play sunt descrise în Regulamentul Sportiv, al cărui conținut trebuie cunoscut de către fiecare biciclist.

Sponsorii plătesc pe etape sau tururi, specificând persoana biciclistului care pedalează pentru proiectul pe care doresc să o sponsorizeze. (de exemplu, 3 lei/etapă, pe biciclistul XY, care pedalează pentru proiectul Z. La sfârșitul evenimentului, în funcție de numărul etapelor parcurse, sponsorul va plăti 3 lei x nr. etape în contul fundației). Cât mai multe etape/tururi parcurge biciclistul, cu atât mai mare va fi suma donată în beneficiul proiectului ales.

Valori plătibile standard:

  • Etapă: 1 leu - 3 lei - 5 lei
  • Tur: 10 lei

Se poate specifica și o altă sumă decât sumele standard.

Înscrieri: Atenție! Înscrierea este valabilă doar în cazul în care documentele necesare au fost completate și trimise fundației, respectiv dacă a fost achitată taxa de înscriere!
În acest caz, numele bicicliștilor și al sponsorilor vor fi listate pe pagina de internet a fundației, sub proiectul susținut.

Înscriere bicicliști:

  • Formular de înscriere
  • Declarație
  • Plata taxei de înscriere de 15 lei

Înscriere ca sponsori:

  • Formular de înscriere
  • Formular sau contract de sponsorizare

Documentele completate pot fi transmise prin e-mail, sau predate personal la sediul fundației. Adresa de e-mail: , sediul: Sf. Gheorghe, Str. Bisericii nr. 1A.

Plăți/donații:

  • Bicicliștii sponsorizează proiectul prin plata taxei de participare.
  • Sponsorii fac acest lucru ori prin plata unei sume în funcție de etape/tururi, ori prin sponsorizarea întregului eveniment. Pentru a putea efectua aceste plăți, sponsorul completează formularul în care specifică proiectul unui sau a mai multor bicicliști, persoana nominalizată, precum și valoarea standard sau liber aleasă plătibilă pe etapă/tur. Cu persoanele juridice se încheie un contract de sponsorizare a evenimentului. Formularul reprezintă totodată și obligația de a efectua plata ulterior la locul înregistrării în numerar sau prin transfer bancar. În cazul mai multor bicicliști aleși se vor completa mai multe formulare, câte unul pentru fiecare biciclist.

Data limită pentru plata taxelor de înregistrare și sponsorizărilor este 11. Septembrie 2013. Data limită pentru plata donațiilor este 20 Septembrie 2013.

Datele necesare transferului bancar:
Háromszéki Közösségi Alapítvány /Fundaţia Comunitară Covasna
Adószám/Cod fiscal: 27674390
Bank/Banca: Banca Comerciala Romana, sucursala Sf. Gheorghe
Számlaszám/Nr. cont: RO97RNCB0124118922700001
Pe formular de plată se va specifica: “Donație HKA pentru _________________” (proiect)

Detaliile legate de donații sunt descrise în Regulamentul de sponsorizare.

Transferul donațiilor adunate prin acțiune: Fundația Comunitară Covasna va efectua un raport exact referitor la fondurile strânse, care va vi făcut public. Sumele donate vor fi transfera nominalizațior până la data de 27 Septembrie 2013, în conformitate cu condițiile specificate în Regulamentul de Sponsorizare.

Organizatorii le vor asigura bicicliștilor următoarele:

  • număr de montat pe bicicletă (trei cifre, cu hartă pe verso)
  • foaie de ștampilare
  • tricou cu logo-ul evenimentului
  • cupon comunitar ca cadou
  • apă minerală

Premii:
Organizatorii vor acorda premii în următoarele două categorii:

  • Cele mai multe tururi parcurse
  • Dintre bicicliștii care parcurg peste cinci tururi, prin tragere la sorți

Premierea va avea loc la sfârșitul evenimentului.


Organizatorii:

 

Háromszéki Közösségi Alapítvány
Alinport egyesulet

Parteneri:

Jacko Sport
Alinport egyesulet
Alinport egyesulet

 


Parteneri media:

haromszek
Krónika
erdely ma
sepsiszentgyorgy.info

 

mesagerul de covasna
sepsi radio
slager radio
observatorul de covasna
szekelyhon

 


Sponsori:

transilvania tourist service
Multinr
salvia patika
hpress

 

Dália
Orex
otp bank

Cardul Comunitar este un card de fidelitate care pune accent pe dezvoltarea comunităţii locale.

Card Comunitar

Produs covăsnean / Firmă covăsneană

Marcă înregistrată

Investiții FCC în spațiul public ...

Investiții FCC

Fundatia HKA nu finanţează organizaţii sau instiţuţii afiliate cu membrii de board şi de conducere ...

Transparență

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Programe FCC

hka logo© 2021 Fundația Comunitară Covasna
520014 Sf. Gheorghe str. Bisericii  1A
Tel.: +40 267 351 959

 

Megvalósult a Bethlen Gábor Alap Zrt. támogatásával.

Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával - BGA Alap

Webdesign, dezvoltare:
Digital Studio