Un pom pentru generația următoare - Fundația Comunitară CovasnaAproape 4000 de răsaduri de pomi fructiferi autohtoni pentru satele covăsnene!

S-a încheiat cu succes programul Un pom pentru generația următoare, și anul acesta multe familii din sate covăsnene s-au îmbogățit cu câteva mii de răsaduri de pomi fructiferi autohtoni. Mai exact zece sate au primit în total 3800 de pomi fructiferi (Lemnia, Lunga, Zăbala, Ghidfalău, Tălișoara, Micloșoara, Herculian, Harale, Sita Buzăului și Barcani). Din acestea, două mii au fost asigurate solicitanților de către fundație gratuit. Distribuirea a fost facilitată de către organizații civile și primării, s-a putut alege dintre mai multe soiuri de mere, pere, gutui și vișin, în total 28 de soiuri, cele mai diverse au fost merele (15 soiuri). Noutatea pozitivă a programului din acest a fost faptul că, pe lângă cantitatea donată, fiecare așezare și-a putut suplimenta cantitățile prin achiziționare din fonduri proprii, fundația realizând aprovizionarea și transportul întregii cantități solicitate. Răsadurile de pomi fructiferi autohtoni au fost achiziționate de către fundație de la Unirea, de lângă Aiud și de la Odorheiu Secuiesc din surse sigure, de încredere. Răsadurile au fost finanțate din Fondul de card comunitar, utilizând fondurile colectate din utilizarea cardurilor comunitare.

Scopurile programului: repopularea județului cu specii de pomi fructiferi autohtoni, consolidarea gospodăriilor familiale și promovarea unei alimentații sănătoase.

Biroul de presă HKA

Cardul Comunitar este un card de fidelitate care pune accent pe dezvoltarea comunităţii locale.

Card Comunitar

Produs covăsnean / Firmă covăsneană

Marcă înregistrată

Investiții FCC în spațiul public ...

Investiții FCC

Fundatia HKA nu finanţează organizaţii sau instiţuţii afiliate cu membrii de board şi de conducere ...

Transparență

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Programe FCC

hka logo© 2021 Fundația Comunitară Covasna
520014 Sf. Gheorghe str. Bisericii  1A
Tel.: +40 267 351 959

 

Megvalósult a Bethlen Gábor Alap Zrt. támogatásával.

Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával - BGA Alap

Webdesign, dezvoltare:
Digital Studio