Licitație civilă 2016 - Fundația Comunitară CovasnaLicitație civilă 2016

Licitație Civilă 2016 la Sfîntu Gheorghe

Fundația Comunitară Covasna organizează Licitație Civilă pentru a treia oară la Sfântu Gheorghe, în data de 22 septembrie 2016, de la ora 18.00 în Sala Studio.

Licitația Civilă este un eveniment social care întărește relațiile între sfera civilă și întreprinzători. Oferă posibilități noi de finanțare pentru programele civile și mărește gradul de responsabilizare a întreprinzătorilor față de proiectele comunitare.

În anul 2015, cu moderarea lui Grubisics Levente, redactor al postului de radio Sepsi, evenimentul a însemnat o adevărată experiență de spirit comunitar în rândul participanților. Cu ocazia Licitației Civile prin donațiile oferite de cei 35 de donatori s-a strâns o sumă de 12 250 lei. Proiectul Fundației Lajtha László privind organizarea concursului de Dans Fecioresc a primit un sprijin financiar de 4 700 de lei, proiectul Învățăm împreună! a Fundației Creștine Diakónia 3 550, iar proiectul Asociației Clubul Kiwanis Sf. Gheorghe: Aventură cu Kiwanis! a obținut fonduri în valoare de 4 000 de lei.

Rezultatele licitației civile din 2014: renovarea Drumului Verde Sepsi pe o lungime de 100 km, un training kinaesthetics pentru asistenți medicali și o aplicație mobilă cu informații utile despre Sfântu Gheorghe, cu denumirea Mozgópont. Anul trecut proiectele propuse de CIVEK, EMI și Caritas Sfântu Gheorghe au primit suport financiar de 9100 RON de la întreprinzătorii locali.

În cadrul Licitațiilor Civile de până acum, prin bunăvoința a șaptezeci de susținători, s-au adunat 21 540 lei în total, pentru sprijinirea a șase inițiative comunitare.

Proiecte civile desemnate pentru licitație:

Licitație civilă  - 2016 - Vinca MinorPropus de: Asociația Vinca Minor
Să ne întreținem băile! – realizarea lucrărilor de întreținere a Băilor Apor

La Băile Apor pe teritoriul foarte mic al băilor găsim 8 feluri de izvoare cu diferiți parametri fizico-chimici. Asemenea izvoare nu găsim în toată Europa, este vorba de o adevărată raritate a lumii, iar asociația vrea să redea comunității acest patrimoniu tămăduitor.

Asociația Vinca Minor vrea să organizeze cu ajutorul voluntarilor o acțiune de construcție, de întreținere a Băilor Apor. La Licitația Civilă din acest an vrea să adune fondurile necesare finalizării acestor lucrări.

 

Licitație civilă 2016 - Tipe TupaPropus de: Asociația Tipe Tupa
Povestește și lumea ți se va deschide! – o săptămână de basme și diferite programe pentru încurajarea cititului în rândul copiilor.

Scopul și menirea asociației este de a crea o atmosferă plăcută atât pentru copii cât și pentru adulți în sfera socială, a culturii și a sportului.

Asociația Tipe Tupa, cu acest sprijin, vrea să organizeze un festival de povești în perioada 26 septembrie- 2 octombrie. În cursul săptămânii programe pentru copii, la sfârșitul săptămânii programe de „basme” pentru părinți, cu scopul introducerii basmelor populare în programele zilnice.

 

Licitație civilă 2016 - Asociatia CaritasPropus de: Asociația Caritas din Sf. Gheorghe.
Bunici voluntari, nepoți adoptați!–implicarea vârstnicilor în acțiunile centrelor de educare a copiilor.

Filiala din Sf. Gheorghe a Asociației Caritas Alba Iulia Asistență Socială lucrează de mai mulți ani în județul Covasna. O prezență mai semnificativă în Sf. Gheorghe este în comunitatea romă din Őrkő, unde de aproape zece ani încearcă integrarea școlară a copiilor.

În acest an, cu ajutorul voluntarilor vârstnici, încearcă sensibilizarea copiilor și implicarea lor în activități comune. Copiii lucrează cu drag și cu respect cu noile bunici, de aceea scopul asociației este organizarea a cât mai multe activități comune. Proiectul va fi implementat permanent. Sprijinul financiar primit prin Licitația Civilă va asigura cheltuielile de masă, cazare, transport și achiziționarea materialelor de birou și cele educaționale.

Proiectele civile vor fi prezentate pe scurt, după care va avea loc licitația, oferirea donațiilor pentru sprijinirea proiectelor civile.

  • Suma bază de pornire a licitației: 50 Lei
  • Suma țintă/proiect: 3000 Lei
  • Regulile licitației:
  • se poate licita pentru oricare dintre proiecte;
  • licitația înseamnă: se spune numele proiectului şi suma cu care se sprijină proiectul ales;
  • nu se poate licita sub 50 lei, nu există limită superioară;
  • se poate licita în două runde.

Obiectivul licitației: primirea dreptului de sponsor principal în realizarea proiectului ales. Cel care va sprijini un proiect cu cea mai mare sumă, va câștigă statutul de sponsor principal, adică drepturi speciale în realizarea proiectului.

Unde se fac înscrierile la eveniment?

La sediul Fundației Comunitare Covasna (Háromszéki Közösségi Alapítvány), zilnic între orele 8-16
Telefon, e-mail: 0267-351 959,

Licitația Civilă = Mai mult decăt sponsorizare!

Organizator: Fundaţia Comunitară Covasna (Háromszéki Közösségi Alapítvány)
Sprijinit de: Asociaţia de Relaţii Comunitare ARC, Programul Fundații Comunitare
Partener: The Funding Network
Parteneri media: Sepsi Radio, Cotidianul Háromszék

Cardul Comunitar este un card de fidelitate care pune accent pe dezvoltarea comunităţii locale.

Card Comunitar

Produs covăsnean / Firmă covăsneană

Marcă înregistrată

Investiții FCC în spațiul public ...

Investiții FCC

Fundatia HKA nu finanţează organizaţii sau instiţuţii afiliate cu membrii de board şi de conducere ...

Transparență

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Programe FCC

hka logo© 2021 Fundația Comunitară Covasna
520014 Sf. Gheorghe str. Bisericii  1A
Tel.: +40 267 351 959

 

Megvalósult a Bethlen Gábor Alap Zrt. támogatásával.

Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával - BGA Alap

Webdesign, dezvoltare:
Digital Studio