Fundația Comunitară CovasnaÎn anul 2015 Fundația Comunitară Covasna prin acțiuni de fundraising a strâns pe plan local 265.000 lei, din care 251.247 au fost reînvestite în comunitate prin susținere de programe și investiții comunitare. 62% la sută a fondurilor strânse pe plan local o constituie banii proveniți din folosirea Cardurilor Comunitare, program al cărui partener principal – , pe lângă cele 8 parteneri de program – este firma Bertis.

Fundația în anul 2015 a finanțat excursii școlare în județ, în valoare de 34.000 lei, în valoare de 16.000 de lei a acordat burse pentru elevi talentați, a distribuit puieți de fructiferi autohtoni în valoare de 14.000 de lei, cu 41.000 de lei a susținut programele organizațiilor civile, 7.000 de lei au fost alocate pentru programe de tineret și din 17.000 de lei au fost realizate investiții comunitare (Teren de joacă la Târgu Secuiesc și un Spațiu Comunitar în orașul Covasna).

În valoare de 13.000 de lei a asigurat sprijin individual la diferite proiecte (editare de carte, participare la expediție științifică, participare la concursuri etc.) și a înființat un Fond de Burse pentru sprijinirea copiilor și tinerilor talentați din Ținutul Secuiesc. Pentru implementarea proiectului Livadă pentru Comunitate Fundația a alocat 42 700 de lei, și cu suma 7 547 de lei a realizat versiunea de android al cardului comunitar. Pentru organizarea programelor comunitare (Pedalează pentru un scop bun, Licitație Civilă, 8 ore peste program)Fundația Comunitară a cheltuit 34 000 de lei.

În anul 2015 a crescut semnificativ numărul persoanelor participanți la programele Fundației. La programele și acțiunile Fundației s-au implicat în mod direct sau indirect 27 544 de persoane, din care 22 000 utilizatori de card comunitar. 914 de persoane au participat la acțiunile Pedalează…, aproape două sute de persoane (184) au oferit sprijin individual în cadrul Licitației Civile și a Balului Comunitar, la acțiunile programului Livadă pentru Comunitate și în clăcile organizate de Fundație au participat 2613 de persoane, și în campaniile organizate s-au implicat 100 de voluntari.

Fundația a fost înființată din inițiativa unor întreprinzători locali și reprezentanți al unor organizații civile și din fonduri private în scopul de a dezvolta comunitatea locală. Pe baza rezultatelor celor cinci ani de activitate se poate afirma, că inițiativa a fost una de succes, din ce în ce mai multe persoane s-e implică în acțiunile și programele comunitare, întărind în acest fel spiritul comunitar, încrederea, loialitatea, și spiritul de a acționa.

În anul 2016 Fundația Comunitară Covasna va continua susținerea și întărirea comunității prin programele sale: extinderea și dezvoltarea programului de card comunitar, replantarea puieților de fructiferi aborigene în județul Covasna, susținerea inițiativelor locale și sprijinirea copiilor și tinerilor talentați. În acest an Fundația Comunitară Covasna propune să realizeze 10 programe, trei programe de fundraising, doi campanii de conștientizare și doi investiții comunitare la Sfântu Gheorghe(un teren de joacă și amplasare de panouri de baschet în cartierele din municipiu).

Cardul Comunitar este un card de fidelitate care pune accent pe dezvoltarea comunităţii locale.

Card Comunitar

Produs covăsnean / Firmă covăsneană

Marcă înregistrată

Investiții FCC în spațiul public ...

Investiții FCC

Fundatia HKA nu finanţează organizaţii sau instiţuţii afiliate cu membrii de board şi de conducere ...

Transparență

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Programe FCC

hka logo© 2021 Fundația Comunitară Covasna
520014 Sf. Gheorghe str. Bisericii  1A
Tel.: +40 267 351 959

 

Megvalósult a Bethlen Gábor Alap Zrt. támogatásával.

Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával - BGA Alap

Webdesign, dezvoltare:
Digital Studio