Un pom pentru generaţia viitoare! - Fundația Comunitară Covasna Scopul programului este repopularea livezilor covăsnene cu pomi fructiferi tradiţionali. Conform planurilor, fundaţia va împărţi annual 1.500-2.000 puieţi de pomi fructiferi în localităţi covăsnene, pe bază de proiecte, prima fază a proiectului fiind în primăvara anului viitor.

Programul are o perioada de derulare de 10 ani. Pe baza deciziei curatoriumului, fundaţia va investi 20.000 lei pentru achiziţionarea unui teren pe care va lua naştere o grădină de puieţi, pentru aprovizionarea cu puieţii necesari proiectului. FCA va acoperi cheltuielile programului pe de o parte din veniturile provenite din utilizarea cardurilor comunitare, pe de altă parte din atragerea unor fonduri internaţionale prin proiecte şi acţiuni de strângere de donaţii. Există deja un proiect reuşit, programul ceh Viability Net sprijină programul cu 3.000 euro. Totodată Fundaţia a prezentat un proiect şi la Fondul Norvegian pentru obţinerea de sprijin pe doi ani. Fundaţia doreşte să implice comunitatea în realizarea programului prin diverse programe. Mesajul programului: încredere, viitor, tradiţie, sănătate.

Programul a fost pornit oficial la 21 noiembrie 2014 în sala de conferinţe Orchidea din Sf.Gheorghe, la evenimentul organizat de fundaţie pentru închiderea anului, Balul comunitar. La Bal au luat parte aproape 70 de persoane, parteneri, sponsori. Din taxa de intrare şi din donaţii s-au strâns 12.530 lei, care for fi investiţi de fundaţie pentru achiziţionarea şi îngrădirea unui teren de 2-4 ha. Programul a fost sprijinit cu cea mai mare sumă de către Bodó Csaba proprietarul firmei Sc. Hope Sped Srl.

Cardul Comunitar este un card de fidelitate care pune accent pe dezvoltarea comunităţii locale.

Card Comunitar

Produs covăsnean / Firmă covăsneană

Marcă înregistrată

Investiții FCC în spațiul public ...

Investiții FCC

Fundatia HKA nu finanţează organizaţii sau instiţuţii afiliate cu membrii de board şi de conducere ...

Transparență

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Programe FCC

hka logo© 2021 Fundația Comunitară Covasna
520014 Sf. Gheorghe str. Bisericii  1A
Tel.: +40 267 351 959

 

Megvalósult a Bethlen Gábor Alap Zrt. támogatásával.

Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával - BGA Alap

Webdesign, dezvoltare:
Digital Studio